Team Early Stage blir til Uromaker!

Team Early Stage endrer navn til Uromaker, som dekker alt vi holder på med - konsulentarbeid, læringsopplevelser og produktutvikling.

I 2015 startet vi Early Stage for å tilby nysgjerrige studenter en annerledes, eksperimentell læringsarena for entreprenørskapsskills. Tre kull, fem sponsorer og 70 alumni senere, har vi kommet et stykke på vei mot målet om å skape Norges beste gateway drug inn i gründerverdenen, for studenter som er nysgjerrige på hva entreprenørskap handler om i praksis.

Corporates Calling

Så en vakker dag begynte corporates å ringe. Det viser seg at metodikk, verktøy og mindset for innovasjon og verdiskaping også etterspørres i næringslivet. Vi sluttet derfor i corporatejobbene våre i Mai i år for å gjøre vårt sideprosjekt til vårt mission på fulltid. Early Stage måtte profesjonaliseres, tweakes og skreddersys til å treffe en ny helt målgruppe – ansatte i svære organisasjoner. Første 4-ukers corporateprogram ble gjennomført hos Sparebanken Vest i høst – det var vanvittig gøy, utfordrende og lærerikt, både for deltakerne og for oss.


Så begynte corporates å ringe igjen.. Før vi visste ordet av det var vi inne som konsulenter i tidligfase risikoprosjekter hos store og små organisasjoner i Oslo og Bergen, for å levere kundeinnsikt, markedsvalidering av idéer, teknologiimplementering og organisasjonsutvikling. Dette passer oss utmerket. Vi har kritisert tradisjonell akademia for å være for distansert fra den virkelige verden, for å henge for langt bak det som er cutting edge og best practices i næringslivet. Ved å gjøre konsulentoppdrag og “være i felt”, slipper vi å møte oss selv i døren etter denne argumentasjonsrekken – vi er livredde for å bli kvasiakademikere som kun lærer bort ting, spesielt innen fagfelt som endrer seg så raskt som dem vi jobber innenfor. Denne strategien har fungert godt så langt – det siste månedene har vi hatt gleden av å jobbe med alt fra bank og finans til spesialkaffe (!), havnetjenester, talent retainment strategier og design sprints.


Denne salige cocktailen av kunder og oppdragstyper har presset frem et behov for å endre vår profil utad. Navnet Early Stage treffer godt på studentprogrammet som handler om å lære best practices i aller tidligste fase i et gründercase, men det passer ikke så godt som leverandørnavn inn i et organisasjonsutviklingsprosjekt, for eksempel. Derfor endrer vi nå selskapsnavn til Uromaker AS – et utypisk selskapsnavn som passer et utypisk konsulentselskap.


Uro er en katalysator og drivkraft til å skape endring og vekst - hvis den brukes riktig. Uromaker griper tak i denne følelsen - og hjelper organisasjoner og mennesker til å bruke den konstruktivt.


Hva skjer med Early Stage?

Early Stage er vårt hjertebarn, vårt samfunnsoppdrag, og vil alltid være en del av Uromakers DNA. Startup-skolen vår vil ikke forsvinne selv om selskapsnavnet endres, snarere tvert i mot – vi har ambisjoner om å skape flere Early Stage-alumni i 2019 enn det vi har gjort i 2016, 2017 og 2018 sammenlagt. Vi har fortsatt vanvittig tro på at det vil komme gode ting ut av å skape en armé av hundrevis av unge talenter som har verktøykassa og mindsettet som kreves for å ta nye idéer til markedet, enten som gründere eller som intraprenører i etablert virksomhet. Sign opp på epost-listen på earlystage.no hvis du vil holdes oppdatert på studentprgrogrammene som kommer i 2019.


Dobbel teamstørrelse og nytt hovedkvarter

Siden Mai måned har vi gått fra å være Early Stage bestående av “two guys in a garage”, til å bli et team på fire dedikerte Uromakere – Agnes, Andreas, Jacob og Christer. Vi er herlig ulike, men komplementerer hverandre godt og spiller hverandre gode (og har det vanvittig gøy underveis!). Vi ser frem til et spennende 2019 fylt med interessante konsulentprosjekter, videre vekst, og flere Early Stage alumni.


Forøvrig har vi nylig flyttet inn i Makeriet, et nytt hovedkvarter i Brugata i Oslo – hvis du leser dette, er du ganske sikkert hjertelig velkommen innom for å drikke kaffe, prate skit eller entreprenørskap, eller bare inspisere de mintgrønne veggene våre. Send en epost på hallo@uromaker.no hvis du vil ta turen bortom!
Endring blir ikke til av seg selv - Endring blir utløst av en følelse av uro. En kraft.
Uromaker hjelper organisasjoner og ansatte til å bruke denne kraften på en måte som stimulerer til vekst og lønnsomhet. Vi kan hjelpe din bedrift med å utføre interne endringsprosesser ved å lede prosjekter for kompetanseheving innen entreprenørskap, talentutvikling og ledelse.

Uromaker tilbyr læringsopplevelser for bedrifter og enkeltpersoner innen verdiskaping, talentutvikling, entreprenørskap og ledelse. Vi kan også hjelpe din bedrift med å løse komplekse problemer innen strategi, teknologi, og utvikling av nye konsepter for kunder

Selv om vi er en kreativ gjeng med lidenskap for verdiskaping, så tror vi at du og din bedrift sitter med mange av de gode ideene selv. De er bare ikke blitt oppdaget enda. En Uromaker kan sette i gang prosesser med dine ansatte, som gjør at ideene oppstår og kan settes ut til livet. Hvis du vil vite flere grunner til hvorfor du trenger en Uromaker eller kjenner deg litt urolig i dag, så er det bare å ta kontakt.


Gledelig nytt år!

Tags

No items found.

Latest Posts

No items found.